Olsztyn Green Festival 2024

Olsztyn
CRS Ukiel

ZEW się budzi festiwal 2024

Lesko
Stadion Miejski

Musicalowy Pamiętnik

Warszawa
Teatr WAM

Friends

Warszawa
Teatr Capitol

Bitwa o Broadway

Wrocław
Impart Centrum

KALYANI School Edition

Warszawa
Teatr Syrena

GREASE

Warszawa
Scena Relax

Dreams

Warszawa
Teatr Capitol

Wzrusz Moje Serce

Warszawa
Teatr Ateneum

DIVA 2. Lament królowej

Łódź
Teatr Kamila Maćkowiaka

Kongo

Warszawa
Teatr Capitol

Niesamowite przygody 10 skarpetek

Toruń
Teatr Muzyczny w Toruniu

Cesarz

Warszawa
Teatr Ateneum

Abonament na szczęście

Warszawa
Scena Relax

NIENASYCENI

Warszawa
Garnizon Sztuki

Kuguar. Musical

Toruń
Teatr Muzyczny w Toruniu

SEN NOCY LETNIEJ / FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY

Warszawa
Studio Koncertowe Polskiego Radia im. Witolda Lutosławskiego

NAPIS

Warszawa
Teatr Ateneum

Co Jest Grane Festival 2024

Warszawa
Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski

Koncert jubileuszowy – Hity Bohema House!

Warszawa
Bohema House Teatr Ekologiczny

GRA

Warszawa
Garnizon Sztuki

Cudowna terapia

Łódź
Teatr Kamila Maćkowiaka

Śluby Panieńskie

Toruń
Teatr Muzyczny w Toruniu

Pokaz iluzji dla całej rodziny

Sieradz
Sieradzkie Centrum Kultury

Klaus - obsesja miłości

Łódź
Teatr Kamila Maćkowiaka

Pomoc domowa

Wrocław
Wrocławski Teatr Komedia

CZARODZIEJSKI FLET. PRZEDSTAWIENIE DLA DZIECI / WOLFGANG AMADEUS MOZART

Warszawa
Muzeum Łazienki Królewskie

Vanitas

Warszawa
Teatr Współczesny w Warszawie

Smykofonia na Grochowskiej „Konie, słonie i żabki” - grupa wiekowa 0-2 lata

Warszawa
Sinfonia Varsovia

LAETATUS SUM

Warszawa
Kościół św. Anny

Wykład online: Na tropie polskich smaków (Albert Judycki)

9.31
(13 oceny)
Delicje warszawskie Cykl wykładów poświęconych różnorodnym praktykom biesiadowania, handlu produktami spożywczymi oraz wytwórstwu wybranego asortymentu. Wykłady w oparciu o kwerendę archiwalną i biblioteczną, uwzględniającą historię warszawskich kupców i producentów. Całość łączy historia smaku i rzemiosła cukierniczego w Warszawie widziana w perspektywie luksusowych wyrobów cukierniczych Europy i świata. Na tropie polskich smaków Czy jest coś takiego jak polski smak? A jeśli tak, jak go zdefiniować? Czym charakteryzuje się polska kuchnia a w szczególności polskie cukiernictwo? Analizując polskie książki kucharskie oraz tropiąc ślady polskich wpływów będziemy starać się uchwycić, co to znaczy „a la polonaise”. Prowadzący: Albert Judycki, wnuk założyciela i właściciel warszawskiej Cukierni Lukullus, absolwent Instytutu Etnologii i Antropologii Kulturowej UW oraz Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu w Paryżu. Tematy kolejnych wykładów: Fakty i mity. O cukierniach przedwojennej Warszawy (12.07); Od „kremówki” do „kukułki” – najnowsze dzieje warszawskiej sceny cukierniczej (13.09).

Czas trwania: 90 minut

Opinie naszych Widzów

(3)

10/10

Świetny

do.....@....pl | 15.06.2021

8/10

ciekawy temat, podany w przystępny sposób

ul.....@kr...ro.eu | 25.06.2021

8/10

Za wiedzę merytoryczną dałabym 10, ale za czytanie z kartek i szeleszczenie nimi w czasie wykładu obniżam do 8

bo.....@in...ia.pl | 15.06.2021

Wykład online: Na tropie polskich smaków (Albert Judycki)

Wydarzenie nie odbywa się w nadchodzącym czasie, ale gdy pojawi się nowy termin, damy Ci znać!

Nasze benefity

Możliwość wymiany rezerwacji najpóźniej na 3 dni przed wydarzeniem

Powiadomienia o zmianie w repertuarze

Zwracamy pieniądze w 24h lub wymieniamy na inny termin w razie odwołania wydarzenia

Nie wiesz na co się wybrać?

Zadzwoń do nas, pomożemy!