Olsztyn Green Festival 2024

Olsztyn
CRS Ukiel

ZEW się budzi festiwal 2024

Lesko
Stadion Miejski

Musicalowy Pamiętnik

Warszawa
Teatr WAM

Bitwa o Broadway

Gdynia
Teatr Muzyczny im. Danuty Baduszkowej w Gdyni

Friends

Warszawa
Teatr Capitol

KALYANI School Edition

Warszawa
Teatr Syrena

Dreams

Warszawa
Teatr Capitol

GREASE

Warszawa
Scena Relax

Spaghetti Poloneze

Warszawa
Scena Relax

Wzrusz Moje Serce

Warszawa
Teatr Ateneum

#kopciuszek

Warszawa
Teatr Capitol

DIVA 2. Lament królowej

Łódź
Teatr Kamila Maćkowiaka

Niesamowite przygody 10 skarpetek

Toruń
Teatr Muzyczny w Toruniu

Moje Ateneum AGATA KULESZA

Warszawa
Teatr Ateneum

Abonament na szczęście

Warszawa
Scena Relax

Gaye Su Akyol - Jedyny Koncert w Polsce

Warszawa
Pardon, To Tu

NIENASYCENI

Warszawa
Garnizon Sztuki

Kuguar. Musical

Toruń
Teatr Muzyczny w Toruniu

Cesarz

Warszawa
Teatr Ateneum

Once

Toruń
Teatr Muzyczny w Toruniu

Co Jest Grane Festival 2024

Warszawa
Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski

GRA

Warszawa
Garnizon Sztuki

FAIR PLAY bilety dla grup tel 519 134 877

Warszawa
Teatr WAM

Koncert jubileuszowy – Hity Bohema House!

Warszawa
Bohema House Teatr Ekologiczny

Cudowna terapia

Łódź
Teatr Kamila Maćkowiaka

Pokaz iluzji dla całej rodziny

Sieradz
Sieradzkie Centrum Kultury

LA FINTA GIARDINIERA / WOLFGANG AMADEUS MOZART

Warszawa
Muzeum Łazienki Królewskie

Totalnie szczęśliwi

Łódź
Teatr Kamila Maćkowiaka

CZARODZIEJSKI FLET. PRZEDSTAWIENIE DLA DZIECI / WOLFGANG AMADEUS MOZART

Warszawa
Muzeum Łazienki Królewskie

Pomoc domowa

Wrocław
Wrocławski Teatr Komedia

Wykład online: Na tropie polskich smaków (Albert Judycki)

9.31
(13 oceny)
Delicje warszawskie Cykl wykładów poświęconych różnorodnym praktykom biesiadowania, handlu produktami spożywczymi oraz wytwórstwu wybranego asortymentu. Wykłady w oparciu o kwerendę archiwalną i biblioteczną, uwzględniającą historię warszawskich kupców i producentów. Całość łączy historia smaku i rzemiosła cukierniczego w Warszawie widziana w perspektywie luksusowych wyrobów cukierniczych Europy i świata. Na tropie polskich smaków Czy jest coś takiego jak polski smak? A jeśli tak, jak go zdefiniować? Czym charakteryzuje się polska kuchnia a w szczególności polskie cukiernictwo? Analizując polskie książki kucharskie oraz tropiąc ślady polskich wpływów będziemy starać się uchwycić, co to znaczy „a la polonaise”. Prowadzący: Albert Judycki, wnuk założyciela i właściciel warszawskiej Cukierni Lukullus, absolwent Instytutu Etnologii i Antropologii Kulturowej UW oraz Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu w Paryżu. Tematy kolejnych wykładów: Fakty i mity. O cukierniach przedwojennej Warszawy (12.07); Od „kremówki” do „kukułki” – najnowsze dzieje warszawskiej sceny cukierniczej (13.09).

Czas trwania: 90 minut

Opinie naszych Widzów

(3)

10/10

Świetny

do.....@....pl | 15.06.2021

8/10

ciekawy temat, podany w przystępny sposób

ul.....@kr...ro.eu | 25.06.2021

8/10

Za wiedzę merytoryczną dałabym 10, ale za czytanie z kartek i szeleszczenie nimi w czasie wykładu obniżam do 8

bo.....@in...ia.pl | 15.06.2021

Wykład online: Na tropie polskich smaków (Albert Judycki)

Wydarzenie nie odbywa się w nadchodzącym czasie, ale gdy pojawi się nowy termin, damy Ci znać!

Nasze benefity

Możliwość wymiany rezerwacji najpóźniej na 3 dni przed wydarzeniem

Powiadomienia o zmianie w repertuarze

Zwracamy pieniądze w 24h lub wymieniamy na inny termin w razie odwołania wydarzenia

Nie wiesz na co się wybrać?

Zadzwoń do nas, pomożemy!