Karol Włoch - zdjęcie

Karol Włoch

8,6 / 10

25 oddanych głosów

Wiek: 31 lat

Wykształcenie:

2014-2019 - Państwowa Wyższa Szkoła Teatralna w Krakowie, Filia we Wrocławiu

PAPA Poznań

Filmografia:

2019- odc. 2896 w serialu NA WSPÓLNEJ (rola: Dziennikarz Grodzki )

2018- odc 18 w serialu ŚLAD (rola: Morderca Kalinowski)

2018- odc. 1392 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Chłopak z Siedliska)

2017- odc.8, sezon 4 w serialu DRUGA SZANSA (rola: Sprzedawca)

2017- odc. 2553 w serialu PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Urzędnik)

2016- odc. 2385 w serialu PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Sprzedawca)

2015- odc. 2090 w serialu PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Mężczyzna ratujący Natana)

Spektakle:

2019 - NOCNE METRO reż. Michał Walczak - Teatr WARSawy

2018 - O CO BIEGA? reż. Tomasz Podsiadło - Centrum Kultury w Gdyni

2018 - KSIĘŻNICZKA NA ZIARNKU GROCHU reż. Tomasz Podsiadły - Bałtycki Teatr Różnorodności

2018 - Czytanie performatywne KSIĘŻYC Z PEWEKSU. O LUKSUSIE W PRL - reż. Małgorzata Maciejewska - Teatr Dramatyczny w Wałbrzychu

2017/2018 - NIEWINNA reż. Paweł Miśkiewicz - Spektakl Dyplomowy - Teatr AST we Wrocławiu

2016 - 412 I KONIEC reż. Agata Duda-Gracz - Przegląd Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu

2015 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA reż. Tomasz Podsiadły

Spektakle z udziałem tego aktora:

Kopciuszek - Musical

Dla dzieci

„Kopciuszek” to spektakl dla dzieci najmłodszych i młodszych. Jest to dowolna adaptacja bajki braci Grimm.
Historia sierotki, którą los zmusił do zamieszkania z macochą i dwoma jej córkami, został zrealizowany w formie musicalu. Piosenki i taniec wypełniają cały spektakl i mimo smutnej historii zawiera wiele komicznych i radosnych momentów. Spektakl jest napisany humorystycznym wierszem i oprawiony wspaniałą muzyką. Ten musical zdobędzie z pewnością serca młodszych i starszych widzów.

Spektakl kostiumowy

Szczegóły

Królowa Śniegu - Musical

Dla dzieci

Czy skute lodem serce pęknie i rozsypie się na milion odłamków? Czy istnieje siła, która jest w stanie odwrócić klątwę Diabła? Okrutna Królowa Śniegu może uronić łzę, nie zmieniając jej w sopel lodu? Czy wróg stanie się wiernym kompanem w dalekiej podróży? Czy miłość zwycięży i roztopi serca lód?

Wszystkim znana baśń o „Królowej Śniegu” w niebanalnej adaptacji na deskach Teatru Bemowo już w listopadzie 2020.

Szczegóły

Ania z Zielonego Wzgórza - Musical

Dla dzieci

Chyba każdy dobrze zna szalone przygody Ani z Zielonego Wzgórza. Spektakl na podstawie powieści Lucy Maud Montgomery pokazuje perypetie rudej dziewczynki z domu dziecka, jej zmagania z okrutną rzeczywistością i dążenie do spełnienia marzeń.

Przy pięknej scenografii i z bajkowymi piosenkami przeniesiemy Was w świat gdzie warto śnić bo spełnienie naszych fantazji jest na wyciągnięcie ręki...

Szczegóły

Mizantrop

Muzyczny

„Mizantrop” na podstawie komedii Moliera.

Fragment z życia człowieka, który usiłuje egzystować w prawdzie.

Molier był bardzo uważnym i wnikliwym obserwatorem. Po niemal trzystu pięćdziesięciu latach od jego śmierci okazuje się, że archaiczny wierszowany tekst przeniesiony w realia kulis teatru jest wciąż niezwykle aktualny.

Uniwersalna opowieść o próbie uczciwego funkcjonowania w świecie przepełnionym kłamstwem, pozorami i bezsensownymi intrygami z odrobiną morału. Wzruszająca naiwność Mizantropa oraz przedstawienie pozostałych postaci w żartobliwy , karykaturalny sposób daje widzowi możliwość zastanowienia się nad samym sobą.

Czy gdyby każdy mówił prawdę, pozbawiony przerostu ego i kompleksów świat byłby lepszy? Czy jest to możliwe? Na ziemi? A może lepiej odlecieć w kosmos?

Spektakl Muzyczny.

Szczegóły

NOCNE METRO Musical Infrastrukturalny

Musical

Włosko-tureckie konsorcjum budujące II nitkę metra przerywa budowę, gdy robotnicy znajdują tajemniczy szkielet pod Bródnem. Wysłana z Muzeum Archeologicznego doktorantka musi zdecydować, kiedy zostaną wznowione prace. W męskim świecie włoskich, tureckich i polskich robotników, którzy od tygodni nie widzieli powierzchni i kobiet rozegra się dramat, w którym maszyny staną naprzeciwko ludzi, robotnicy naprzeciw inteligencji, a modernizacja zderzy się z historią Bródna – najstarszej osady na terenie Warszawy. Co kryją podziemia stolicy? Czy uda się dokończyć budowę II nitki – i wrócić bezpiecznie na powierzchnię?

Polski robotniczy punk, italo disco i turkish dance zmieszają się w pełnym namiętności, metafizyki i podziemnej poezji musicalu infrastrukturalnym „Nocne metro”, w którym wystąpią debiutanci: Marta Parzychowska, Patryk Wereszczyński oraz młodzi aktorzy scen teatralnych – Michał Bajor i Karol Włoch.
Spektakl inauguruje działalność nurtu teatru muzycznego START-UP MUSICAL w ramach Społecznej Sceny Debiutów w Teatrze Warsawy. START-UP MUSICAL to prowadzone przez Michała Walczaka laboratorium polskiego musicalu, w ramach którego młodzi reżyserzy, dramatopisarze i aktorzy będą tworzyli oryginalny repertuar dla teatrów muzycznych.

Szczegóły